Chicken and Bacon Pasta with Spinach and Tomatoes in Garlic Cream Sauce
Chicken and Bacon Pasta with Spinach and Tomatoes in Garlic Cream Sauce |
Chicken pàstà recipes càn get boring. Not this Itàliàn-inspired recipe! You'll fàll in love with the flàvors in this Chicken Pàstà with Bàcon, Spinàch, ànd Tomàtoes in Gàrlic Creàm Sàuce. Eàsy weeknight dinner thàt the whole fàmily will love! Sliced chicken breàst ànd bàcon àre tossed with veggies ànd penne pàstà in à delicious, creàmy, homemàde àlfredo sàuce màde with Pàrmesàn cheese.
Ingredients
· 5 tomàtoes (medium, chopped in làrge cubes)
· 1 cup spinàch cooked
· 5 gàrlic cloves minced
· 1/4 teàspoon red pepper flàkes , crushed
· 6 bàcon strips , COOKED, DRÀINED OF FÀT, ÀND CHOPPED
· 1 1/3 cups hàlf ànd hàlf
· 1 1/3 cups Pàrmesàn cheese , shredded
· 10 oz penne pàstà (for gluten-free version, use gluten-free brown-rice penne)
· 1/2 cup Pàrmesàn cheese , shredded, for serving
· 2 tàblespoons olive oil
· 1 lb chicken (chicken breàsts or tenderloins)
· 1 teàspoon pàprikà
· 1 teàspoon Itàliàn seàsoning (thyme, oregàno, bàsil - combined)
Instructions
1. In à làrge skillet, on high heàt, heàt 2 tàblespoons of olive oil until hot. Àdd chicken ànd cook on one side on high heàt for 1 minute. While it cooks, sprinkle the uncooked sides of the chicken with pàprikà ànd Itàliàn seàsoning. Flip the chicken over, ànd cook on the other side for 1 minute on high heàt. Reduce heàt to medium, flip chicken over àgàin ànd cook, covered, for severàl minutes until no longer pink in the center. Remove chicken from the pàn ànd keep chicken wàrm.
2. To the sàme pàn (but without chicken), àdd chopped tomàtoes, spinàch, gàrlic, crushed red pepper, 1/3 of the chicken (sliced into smàll strips) ànd hàlf the bàcon (àlreàdy cooked ànd dràined of fàt). Mix everything.
3. Àdd hàlf ànd hàlf ànd bring to boil. Only àfter hàlf ànd hàlf stàrts boiling, àdd shredded Pàrmesàn cheese - immediàtely reduce to simmer ànd stir, while simmering, until the cheese melts ànd màkes the sàuce creàmy, only àbout 1 minute (àt most 2 minutes). Then, immediàtely remove from heàt. Seàson with more crushed red pepper ànd sàlt, if needed.
4. In the meàn time bring à làrge pot of wàter to boil, àdd pàstà ànd cook it àccording to instructions. Dràin the pàstà, rinse with cold wàter ànd dràin àgàin.
5. Àdd pàstà to the skillet with the sàuce. Àdd remàining hàlf of bàcon (cooked ànd dràined of fàt). Seàson with more sàlt if necessàry. Slice the remàining 2/3 of chicken into thin strips. To serve, top the pàstà with chicken strips ànd shredded Pàrmesàn cheese.
Vìsìt Orìgìnal Websìte for full Instructìons:https://juliasalbum.com/chicken-
0 Response to "Chicken and Bacon Pasta with Spinach and Tomatoes in Garlic Cream Sauce"
Post a Comment