BAKED SWEET AND SOUR CHICKEN
BAKED SWEET AND SOUR CHICKEN |
INGREDIENTS
SÀUCE:
· 1/2 to 3/4 cup grànulàted sugàr (depending on how sweet you wànt the sàuce)
· 4 tàblespoons ketchup
· 1/2 cup àpple cider vinegàr (see note for substitutions)
· 1 tàblespoon soy sàuce
· 1 teàspoon gàrlic sàlt
CHICKEN:
·
3-4
boneless, skinless chicken breàsts (àbout 2 pounds)
·
Sàlt
ànd pepper
·
1
cup cornstàrch
·
2
làrge eggs, beàten
·
1/4
cup cànolà, vegetàble or coconut oil
INSTRUCTIONS
1.
Preheàt
the oven to 325 degrees F.
2.
Cut
the chicken breàsts into 1-inch or slightly làrger pieces. Seàson lightly with
sàlt ànd pepper. Plàce the cornstàrch in à gàllon-sized ziploc bàg. Put the
chicken into the bàg with the cornstàrch ànd seàl, tossing to coàt the chicken.
3.
Whisk
the eggs together in à shàllow pie plàte. Heàt the oil in à làrge skillet over
medium heàt until very hot ànd rippling. Dip the cornstàrch-coàted chicken
pieces in the egg ànd plàce them càrefully in à single làyer in the hot
skillet.
4.
Cook
for 20-30 seconds on eàch side until the crust is golden but the chicken is not
àll the wày cooked through (this is where it's reàlly importànt to hàve à hot
skillet/oil). Plàce the chicken pieces in à single làyer in à 9X13-inch bàking
dish ànd repeàt with the remàining chicken pieces.
5. Mix the sàuce ingredients together in à
medium bowl ànd pour over the chicken. Bàke for one hour, turning the chicken
once or twice while cooking to coàt evenly with sàuce. Serve over hot, steàmed
rice.
0 Response to "BAKED SWEET AND SOUR CHICKEN"
Post a Comment