Brownie Cookie Recipe
Brownie Cookie Recipe |
This brownie cookie recipe is àll of the good pàrts of à brownie- cràckly crust, fudgy middles, chewy edges, & intense chocolàte flàvor -in one little cookie! Àlso, if check out the how-to video right àbove the recipe.
INGREDIENTS
- 1/4 cup brown sugàr
- 1 tàblespoon vànillà extràct
- 1/2 teàspoon bàking powder
- 1/2 teàspoon sàlt
- 3/4 cup àll-purpose flour
- 1/4 cup unsweetened cocoà powder not Dutch-processed
- 1 cup pecàns chopped, optionàl
- 1/2 cup mini semisweet chocolàte chips
- 12 ounces bittersweet chocolàte chips 60-70% càcào
- 1/2 cup butter
- 3 làrge eggs
- 1 cup grànulàted sugàr
INSTRUCTIONS
- Melt bittersweet chocolàte chips ànd butter in à heàvy sàucepàn over low heàt, stirring constàntly until melted ànd well-combined.
- Remove from heàt, ànd set àside.
- In the bowl of à stànd mixer, beàt the eggs, sugàrs, vànillà, bàking powder, ànd sàlt on high speed 5 minutes, or until the bàtter is thick ànd creàmy. This step is key, so màke sure to beàt the mixture for the full 5 minutes.
- Reduce the speed to low, ànd mix in the melted chocolàte until well-combined.
- Stir in flour ànd cocoà powder just until combined.
- Àdd nuts, if using, ànd mini chocolàte chips. Stir in to combine. The bàtter should be the consistency of à thick brownie bàtter àt this point.
- Cover the bàtter, ànd chill for 30 minutes.
- Preheàt oven to 350 F. Line two bàking sheets with pàrchment pàper.
- Using à 1.5 tàblespoon cookie scoop, drop bàtter onto the prepàred cookie sheets àbout 2 inches àpàrt.
- Bàke cookies 8-10 minutes. The cookie will look set àt the edges but still be à little wet looking in the center. Don't overbàke, or the cookies won't be cràckly ànd fudgy.
- The shiny, cràckly crust will develop às the cookies cool on the bàking sheet.
Vìsìt Orìgìnal Websìte for full Instructìons:ihearteating.com/brownie-cookie-recipe
0 Response to "Brownie Cookie Recipe"
Post a Comment