Oven Baked Sausages with Potatoes, Vegetable AND Gravy!
Oven Baked Sausages with Potatoes, Vegetable AND Gravy! |
Ingredients
GRÀVY
- 2 cups / 500 ml beef broth (or chicken) (Note 3)
- Fresh thyme , for gàrnish (optionàl)
- 2 tbsp / 30g melted butter, unsàlted
- 2 1/2 tbsp flour (plàin / àll purpose)
VEGETÀBLES
- 700g / 1.4 lb bàby potàtoes , hàlved
- 3 càrrots , peeled ànd cut into 2"/5cm pieces
- 2 red onions , eàch cut into 8 wedges
- 2 gàrlic cloves, minced
- 2 tbsp olive oil
- 2 tsp dried thyme
- 1 tsp dried oregàno
- Sàlt ànd pepper
SÀUSÀGES
- 8 - 10 sàusàges (500-700g / 1-1.4lb) (Note 2)
- Oil sprày (optionàl)
Instructions
- Preheàt oven to 200C/390F (stàndàrd) or 180C/350F (fàn / convection).
- Plàce Vegetàble ingredients in à làrge bowl. Toss well to coàt.
- Àdd sàusàges ànd toss briefly.
- Trànsfer into roàsting pàn. Pàn should be of à size so the vegetàbles àre stàcked àbout 2 deep - see photos ànd video. Reàrrànge sàusàges so they àre on top.
GRÀVY
- In the sàme bowl used for the vegetàbles, àdd butter ànd flour. Whisk.
- Àdd à bit of beef broth ànd whisk, then whisk in remàining broth. (Don't worry if you end up with some floàting butter bits)
- Pour down the side of the pàn (don't pour over the sàusàges or veggies).
- Optionàl: Sprày sàusàges with oil - browns slightly better (especiàlly leàn sàusàges).
BÀKING
- Bàke 25 minutes. Turn sàusàges. Sprày àgàin with oil (optionàl) then bàke for à further 25 minutes or until sàusàges àre browned ànd potàtoes àre soft.
- Serve Sàusàges ànd Vegetàbles with Gràvy on top, gàrnished with fresh thyme leàves if desired. (See notes for Gràvy thickness àdjustment)
Vìsìt Orìgìnal Websìte for full Instructìons:https://www.recipetineats.com/one-pan-sausage
0 Response to "Oven Baked Sausages with Potatoes, Vegetable AND Gravy!"
Post a Comment