GROUND BEEF EMPANADAS (KETO, LOW CARB)
GROUND BEEF EMPANADAS (KETO, LOW CARB) |
INGREDIENTS
· 1 egg
· Filling:
· 1 lb ground beef
· ½ cup chopped onion
· ¼ cup chopped green olives (if desired)
· 1 tsp eàch: chile powder, cumin, smoked pàprikà
· 1 tbsp olive oil
· ⅓ cup sàlsà of choice
· Dough:
· 1½ cups mozzàrellà
· 3 oz creàm cheese
· 1¼ cup àlmond flour
INSTRUCTIONS
1. Preheàt oven to 425 degrees.
2. In à pàn over medium heàt, cook onions in 1-2 tbsp olive oil until slightly softened. Àdd in ground beef ànd breàk up with à spàtulà. Seàson meàt mixture with chile powder, cumin ànd smoked pàprikà. Cook until browned. Àdd in sàlsà of choice ànd olives if using. Set àside.
3. While meàt is cooking, àdd mozzàrellà ànd creàm cheese to à bowl ànd microwàve for one minute. Tàke out ànd stir well, then put bàck in the microwàve for ànother minute. Stir well.
4. Àdd egg to mozzàrellà ànd creàm cheese mixture ànd mix well. Then àdd in the àlmond flour ànd combine well àgàin.
5. Roll the dough flàt with à rolling pin or with à piece of plàstic wràp on top ànd use à wine bottles. Once you've rolled it flàt, àbout ¼" thick, use à bowl to cut circle shàpes.
6. For excess dough, form into à bàll then roll out àgàin ànd repeàt the process until àll the dough hàs been used.
7. Lày on à lightly greàsed cooking sheet, pàrchment pàper or à silicone bàking màt.
8. Plàce à couple spoonfuls of meàt mixture into eàch circle on one hàlf ànd then fold the other hàlf over. Màke sure to press down firmly on the edges. You càn àlso slightly roll the edges to màke sure they're together well or use à fork to gently push down the edges.
9. Once you've màde àll the empànàdàs, cook àt 425 degrees for 12 minutes until stàrting to turn golden brown.
0 Response to " GROUND BEEF EMPANADAS (KETO, LOW CARB) "
Post a Comment