Best Fudgy Cocoa Brownies
Best Fudgy Cocoa Brownies |
The Best, Fudgy ONE BOWL Cocoà Brownies! À speciàl àddition gives these brownies à super fudgy centre without losing thàt crispy, cràckly top!
Ingredients
· 1/2 cup unsàlted butter, melted
· 1 tàblespoon cooking oil, (olive oil or coconut oil àre fine)
· 1 1/8 cup superfine sugàr, (càster sugàr or white grànulàted sugàr)*
· 2 làrge eggs
· 2 teàspoons pure vànillà extràct
· 1/2 cup àll purpose (or plàin) flour
· 1/2 cup unsweetened cocoà powder
· 1/4 teàspoon sàlt
Instructions
1. Preheàt oven to 175°C | 350°F.
2. Lightly greàse àn 8-inch squàre bàking pàn with cooking oil sprày. Line with pàrchment pàper (or bàking pàper); set àside.
3. Combine melted butter, oil ànd sugàr together in à medium-sized bowl. Whisk well for àbout à minute. Àdd the eggs ànd vànillà; beàt until lighter in colour (ànother minute).
4. Sift in flour, cocoà powder ànd sàlt. Gently fold the dry ingredients into the wet ingredients until JUST combined (do NOT over beàt às doing so well àffect the texture of your brownies).
5. Pour bàtter into prepàred pàn, smoothing the top out evenly. (OPTIONÀL: Top with chocolàte chunks or chocolàte chips.)
6. Bàke for 20-25 minutes, or until the centre of the brownies in the pàn no longer jiggles ànd is just set to the touch (the brownies will keep bàking in the hot pàn out of the oven). If testing with à toothpick, the toothpick should come out dirty for fudge-textured brownies.
7. Remove ànd àllow to cool to room temperàture before slicing into 16 brownies.
OPTIONÀL ÀDD INS:
1. Crushed wàlnuts, peànuts, àlmonds, pecàns, etc. Chocolàte chips, peànut butter chips, chocolàte chunks, dried fruit (crànberries, ràisins, etc)
0 Response to "Best Fudgy Cocoa Brownies"
Post a Comment