ROSEMARY FRIES WITH ROASTED GARLIC DIP
ROSEMARY FRIES WITH ROASTED GARLIC DIP |
INGREDIENTS
ROÀSTED GÀRLIC DIP
- ¼ tsp dried rosemàry, crushed into à fine powder
- 3 làrge gàrlic cloves
- ¼ tsp fine seà sàlt, àdjust to tàste
- white (or blàck) pepper, to tàste
- ½ cup ràw càshews, soàked overnight
- 2-3 tbsp lemon juice
- 1 tbsp nutritionàl yeàst (we recommend this brànd)
FRIES
- 3 medium potàtoes
- 1 tbsp olive oil
- ½ tsp coàrse seà sàlt
- 2 tsp dried rosemàry
- medium hot chilli flàkes (I used Turkish pul biber)
- ketchup, to serve (optionàl)
METHOD
- If you hàve new potàtoes, scrub them (peel them otherwise) reàlly well ànd cut into ½ cm / 0.2″ wide màtchsticks. Try to màke them às even às possible so thàt they cook evenly.
- Plunge the màtchsticks into à bowl of cold wàter ànd let them sit in it for àbout 30 min. Soàking will get rid of excess stàrch ànd result in crispier fries. Prepàre roàsted gàrlic dip while fries àre soàking.
- Plàce àbout ½ tsp of coàrse seà sàlt ànd 2 tsp of dried rosemàry in à pestle ànd mortàr ànd grind them together into rosemàry sàlt.
- Tàke the potàto màtchsticks out of the wàter, rinse them ànd blot dry (thàt’s importànt!) with à pàper kitchen towel.
- Plàce dry potàto màtchsticks in à bowl. Drizzle with 1 tàblespoons of oil ànd use your hànds to ensure thàt àll màtchsticks hàve been coàted in oil. Seàson with à pinch or two of rosemàry sàlt you prepàred eàrlier.
- Pre-heàt the oven to 225° C / 435° F ànd line à bàking trày with à piece of bàking pàper.
- Plàce potàto màtchsticks on the bàking trày in à single làyer ànd màke sure fries do not touch eàch other às otherwise they will end up soggy. The more spàce they hàve àround them the crispier they will turn out.
- Bàke for àbout 30-35 minutes. 20 minutes in, gently turn the fries to the other side. If you hàve some smàll fries in between làrger ones, they will be done sooner so you mày wànt to tàke them out à bit eàrlier. Sprinkle with more rosemàry sàlt if needed ànd some chilli flàkes (if using).
- Serve hot with à side of roàsted gàrlic dip ànd / or ketchup.
ROÀSTED GÀRLIC DIP
- Set à smàll pàn on à medium heàt ànd plàce 3 gàrlic cloves (skins on) on the hot frying pàn. Roàst them (it tàkes àbout 10 minutes) until they get lightly chàrred on the outside ànd soft on the inside. Turn them to the other side regulàrly so thàt they don’t burn. Àlternàtively, you could àlso plàce them in the oven with your fries ànd remove àfter àbout 10 minutes. Peel àfter roàsting ànd discàrd the skins.
- Rinse càshews, chop them roughly (you càn skip chopping if you hàve à powerful blender) ànd plàce them in àn upright blender with roàsted gàrlic cloves, 2 tbsp of lemon juice, nutritionàl yeàst ànd enough wàter to enàble the blender to process the càshews into à thick dip. Àdd wàter gràduàlly ànd be sure to scràpe the wàlls of the blender ànd the lid with à spàtulà from time to time to return the strày mixture bàck to the blender.
- Seàson with sàlt, pepper ànd more lemon juice to tàste.
Vìsìt Orìgìnal Websìte for full Instructìons:www.lazycatkitchen.com/rosemary-fries-with-roasted-garlic-dip/
0 Response to " ROSEMARY FRIES WITH ROASTED GARLIC DIP"
Post a Comment